Have

Haekplanter

Stedsegrønne eller stedsegrønne haekplanter er ideelle til at indramme din have. Selv om vinteren bevarer hækken sine blade, så du altid kan se på noget grønt og forhindre folk i at kigge ind. Beskær stedsegrønne hækplanter, så de forgrener sig godt, og udsigten holdes på et minimum. Bemærk også farven på stedsegrønne hække; den skal matche vegetationen foran den.

Typer af stedsegrønne hækplanter

De bedst kendte stedsegrønne hække er naturligvis buksbom-, barskov- og nåletræshække. Disse finder du også blandt vores hækplanter. Under stedsegrønne hække vil du se kristtorn, liguster, busk kaprifolium, olivenpil og berberis.

  • Busk kaprifol Lonicera nitida har mange egenskaber, som Buxus også har. Det er en fremragende stedsegrøn busk til at beskære i form og har fint blankt løv.
  • Der er mange forskellige nuancer af grønt til rådighed i kristtorn, herunder Ilex altaclerensis ‘Golden King’ med brogede blade og røde bær om efteråret.
  • Olivepil Elaeagnus ebbingei er en særlig stærk hækplante, der endda modstår havvind.

Berberis julianae er en tæt forgrenet, stedsegrøn hæk, der kan vokse op til 200 cm høj. Denne berberis blomstrer med gule blomster i juni og har blå bær om efteråret. Barberry holder også uønskede ubudne gæster i skak med sine rygsøjler.

I perioden november til april leveres mange stedsegrønne buske fra den åbne jord. Denne rodgrøntsag er billigere at købe. Du kan derfor kun plante gulerødder i denne periode, bare plant ikke når det fryser.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *