Have

Så majs nu og senere friskplukket på din tallerken!

Der er intet bedre end at gå til din (grøntsags) have en solrig sensommers aften, plukke nogle majskolber og lægge dette humle i gryden. Bare lav mad, tilsæt lidt smør og salt … lækker. Og du har ikke brug for meter have eller køkkenhave, bare et par få i grænsen kan være rart. Det er virkelig imponerende at se en sådan stamme vokse. Især for børn er det noget andet end arugula fra AH-køkkenhaven. Så du kan komme hurtigt i gang med indsåning af majs. Nu er (stadig) tiden til dette! så Majs er en 1-årig kornafgrøde. Selvom planten kommer fra et betydeligt varmere klima, klarer de sig altid godt i min køkkenhave. Jeg sår majs et stykke tidligt i april. I drivhuset er der kun få frø pr. Det kan også placeres inde i din vindueskarm. Placer dem derefter på et solrigt sted i god pottejord. Sørg for, at bakkerne ikke tørrer ud, men gør det ikke for vådt, ellers frøene rådner. I midten af ​​maj, efter at chancen for ægte natfrost er forsvundet, fjerner jeg omhyggeligt planterne fra bakkerne og lægger de smukkeste prøver i den åbne jord. Jeg planter dem ud i en firkantet blok ca. 30 x 30 cm fra hinanden. Korn bestøves af vinden, og de foretrækker at stå i en gruppe end i en lang række. Hvor planter jeg majs? Majs kommer fra Mexico og elsker derfor et solrigt sted. Planterne vokser ret store, så det er bedst at plante dem i kanten af ​​din (grøntsagshave). De danner en dejlig høj adskillelse. Du skal nøje overveje, hvordan solen løber, fordi du ikke ønsker, at majsen skal fjerne al solen til de omkringliggende planter. Hvad skal man gøre under vækst Naturligvis er det første, du skal gøre, at holde ukrudtet væk fra planterne. Vand i tørre tider, og fjern, ligesom med tomater, de såkaldte ‘tyve’ (de ekstra små sidestængler). Efterlad 2 kolber, der kommer ud af hovedstammen. De kolber, der er tilbage, vil ikke kun være større, men også sødere i smagen. Majs vil også have meget mad! Kast derfor en håndfuld kogødningsgranulat på planten tre gange under væksten og hæld det forsigtigt gennem jorden. Sørg for ikke at beskadige de overfladiske rødder. Majsplanterne har ikke brug for støtte, de står stolt selv. Jeg lægger altid et net over fuglene.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *